Nyheter

Certifiering av anläggarfirma kökssläcksystem nu möjligt hos SBSC

Nu är det möjligt att, hos SBSC, certifiera er anläggarfirma mot Brandskyddsföreningens nya norm SBF 2025 Anläggarfirma kökssläcksystem.

Eldslågor i en stekpanna

I början av året kom Brandskyddsföreningen med den nya normen SBF 2025 Anläggarfirma kökssläcksystem och nu finns även möjlighet att ansöka om certifiering på SBSC:s hemsida.

– Redan innan Brandskyddsföreningen hade publicerat normen fick vi förfrågningar om certifiering. Därför är det extra roligt att vi nu har allt på plats för att påbörja certifieringar enligt SBF 2025, berättar Joni Timonen, områdesansvarig för släcksystem på SBSC.

Syftet med normen

Normen SBF 2025 anger den kvalitetsnivå anläggarfirmans organisation, personal och verksamhet ska ha. Målsättningen är att normen ska bidra till att kökssläcksystem utförs med tillfredställande kvalitet och tillförlitlighet för att i förlängningen skydda både liv och egendom.

Kort om kökssläcksystem

Kökssläcksystem kan vara avgörande för att bekämpa bränder effektivt i storkök med mycket värme, olja, fett och i vissa fall även eld.

Dessa system är utformade för att automatiskt aktiveras vid upptäckt av hög värme och sprutar ut ett kemiskt släckmedel för att kväva branden utan att någon person behöver närma sig elden.

 

Läs mer och ansök om certifiering

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad kring det senaste inom brand- och säkerhetscertifiering.