Guider

MC lås – hitta certifierade och godkända lås

Din motorcykel är värdefull för dig, men du är inte ensam om att se dess värde. Se till att skydda den med säkra och certifierade lås. Försäkringsbolag ställer krav på hur din motorcykel ska låsas. Vanligast är certifierat MC-lås i klass C, eller med hänglås och kätting i klass 3.

Gör det svårare för tjuven

Motorcykelstölder är tyvärr ett relativt vanligt brott men med en förhållandevis blygsam investering i ett certifierat lås kan du minska risken av att drabbas av stöld. Tänk på följande för att förebygga stöld av din motorcykel:

  • Din motorcykel bör låsas med ett certifierat MC-lås i klass C, eller med hänglås och kätting i klass 3. Det vanligaste kravet från försäkringsbolag är att motorcykeln ska låsas med två certifierade lås, men kontrollera vad som gäller för just din försäkring.
  • Var noga med platsen där du ställer din MC. Parkera på en så ljus och öppen plats som möjligt och gärna en plats där det rör sig mycket folk.
  • Om det är möjligt – lås fast din motorcykel vid ett fast föremål t.ex. en lyktstolpe eller ett bra cykelställ. Tänk på att ”vanliga” trafikskyltar ofta går att lyfta rakt upp, därför är dessa inte att lita på.
  • Lås fast din MC även när du har den parkerad hemma i garaget.

Kontakt

Contact image

Barbro Denker

Certifieringskoordinator - Produktcertifiering

Bli kontaktad

Vill du att vi kontaktar dig? Fyll i dina uppgifter, vi återkommer så snart vi kan.

  • Hidden
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad kring det senaste inom brand- och säkerhetscertifiering.