Guider

Hjälp dina kunder att minimera risken för elbränder och onödiga driftstopp

Att termografera elanläggningar är ett kostnads- och tidseffektivt sätt att tidigt upptäcka onormala varmgångar på grund av defekta eller överbelastade installationer. Med hjälp av termografi kan man påträffa och åtgärda fel innan brand och/eller driftstopp uppstår.

Elskåp

Är termografi ett potentiellt nytt område inom er avtalsförsäljning?

Brandskyddsföreningens uppdaterade norm SBF 1031:3 öppnar upp möjligheter för er att bli certifierade och vara era kunder behjälpliga med att årligen termografera deras anläggningar.

Kan era kunder ha nytta av att termografera sina anläggningar i syfte att minska risken för onödiga driftstopp? Kanske finns det till och med försäkringskrav om att årligen termografera anläggningen. Med en certifierad eltermograför i er firma kan ni erbjuda den tjänsten.

Förmedla nyttan med termografering

Det är inte alla anläggningsägare som har tillräcklig kunskap och förståelse om nyttan med termografering, därför är det viktigt att vi hjälps åt att sprida information om termografi och på så sätt bidra till ett brandsäkert och hållbart samhälle.

Med hjälp av informationsmaterialet nedan kan ni på ett enkelt sätt förmedla kunskap om och öka förståelsen kring eltermografering. Här kan ni också läsa om vad som krävs för att bli Certifierad termograför elanläggning.

Normen har reviderats och är nu uppdelad i tre olika klasser. Detta för att vara mer anpassad till elinstallationsföretag, besktingsmän och fastighetstekniker.

Ta chansen att skapa ett nytt område inom er avtalsförsäljning och samtidigt bidra till ett brandsäkert och hållbart samhälle!

Boka in möten med era kunder idag och sprid kunskap och förståelse om eltermografering. Och tveka inte att kontakta oss om ni vill ha mer information eller stöd vid er informationsspridning.

Läs mer och ansök om certifiering

Dokument

Informationsmaterial

Termograför elanläggning

Översikt normkrav

Termograför elanläggning

Kontakt

Contact image

Louise Berg

Handläggare - Personcertifiering

Bli kontaktad

Vill du att vi kontaktar dig? Fyll i dina uppgifter, vi återkommer så snart vi kan.

  • Hidden
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad kring det senaste inom brand- och säkerhetscertifiering.