Nyheter

Vi välkomnar Jonas Widell till SBSC

Vi är glada att välkomna Jonas när han nu träder nu in i sin roll som certifieringsingenjör vattensprinkler på SBSC. Varmt välkommen!

 

Berätta vad du gjorde du innan du kom till SBSC.

Innan jag kom hit jobbade jag på Nordiska Brand AB som BIV och handläggande sprinklerkonstruktör. Jag hade kontakt med beställare, byggare och projekteringsgrupper gällande allt från ekonomi till samordning av husinstallationer. Det blev även en hel del ritande av sprinklersystem i AutoCAD och Revit, tryckfallsberäkningar och upprättande av diverse handlingar och ritningar i olika projekteringsskeden.

De senaste åren har dessutom nyttjandet av BIM (Building Information Modeling) ökat exponentiellt – digitala verktyg som stöttar och effektiviserar hela vägen från idé till fastighetsförvaltning. Som ett resultat av detta hade ett av mina sista projekt totalt förbud mot fysiska papper. Allt skulle ske digitalt, även ute på bygget. Och det fungerade!

Vad kommer du jobba med på SBSC?

Min roll är till en början certifieringsingenjör vattensprinkler, men jag ser fram emot att bredda min kompetens för att även kunna täcka upp inom andra områden som till exempel vattendimma och brandlarm.

Vad har du för fritidsintressen?

Det slog mig nyligen att jag har samma fritidsintressen som när jag var 12 år; jag pysslar fortfarande med elektronisk musikproduktion, mekar med datorer och åker skateboard. Det sistnämnda sker dock i lugnare former eftersom jag nu mer är mottaglig för ålderdomliga skador som stukningar och hälsporre.

Kontaktuppgifter:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad kring det senaste inom brand- och säkerhetscertifiering.