Nyheter

Schneider Electric och SBSC först med att skapa gemensamt utbildningspaket inom brandsäkerhet

Schneider Electric, global ledare inom energihantering och automation, går i spetsen för att påskynda kompetensförsörjningen inom brand- och säkerhetsområdet genom att lansera ett utbildningsprogram för sina anställda tillsammans med SBSC (Svensk Brand- och Säkerhetscertifiering) - en långvarig och oberoende samarbetspartner.

Brandsäkerhetsbranschen är hårt reglerad, som i många andra yrken råder brist på utbildad kompetens inom området. Genom den gemensamma satsningen önskar Schneider Electric och SBSC skapa förutsättningar för personer, med elbakgrund, it-tekniker, programmerare eller nyutexaminerade inom dessa områden, att utbilda sig och göra en karriär som brandlarmstekniker på Schneider Electric i Sverige. Utbildningen kommer att finnas tillgänglig med start i januari 2024.

– I dagsläget ställs höga krav på företag inom brandsäkerhetsbranschen. Schneider Electric, tillsammans med SBSC, har tagit initiativ till ett utbildningsprogram, som innebär att utbildningsdeltagare får ett intyg efter avslutad examination och kontrollprov, förklarar Rasmus Wingren, Sakkunnig Brandlarm på Schneider Electric.

Syftet är att etablera en ny utbildningsstandard för företag i branschen, säkerställa ökad kompetensförsörjning i branschen och samtidigt uppmuntra fler företag att ansluta sig till detta initiativ, säger Hanna Oredsson Business Manager Fire & Security på Schneider Electric Sverige.

– Den långsiktiga ambitionen är att fler företag ska kunna följa detta initiativ för att främja kompetensbehovet inom branschen.

– Vår ambition är att stötta och transformera branschen. Det råder en stor brist på personal och en låg tillväxt av personer som kommer in utifrån. Genom att erbjuda en teknisk plattform i kombination med vår djupa kunskap inom kompetensutveckling inom brandsäkerhet, kommer certifieringen att underlätta och uppmuntra företag att rekrytera personer som för närvarande befinner sig utanför branschen, berättar Mårten Wallén, vd på SBSC.

– Målet är att ett oberoende intyg ska bli en naturlig del av utbildningsplanen för företag som inleder ett samarbete med oss, förtydligar Louise Berg, ansvarig för personcertifiering på SBSC.

För mer information om samarbetet med Schneider Electric eller om ert företag är intresserat av att inleda ett liknande samarbete med SBSC, vänligen kontakta Louise Berg på SBSC.

För ytterligare information, kontakta:

Karolina Wilderfalk, presskontakt Schneider Electric, 070-282 67 63, [email protected]

 

Om SBSC
SBSC är Nordens ledande certifieringsorgan inom brand och säkerhet. Vi utför certifiering av företag, personer, produkter och system.

www.sbsc.se

Om Schneider Electric
Vårt syfte på Schneider är att ge alla möjlighet att göra det mesta av vår energi och våra resurser som gynnar utveckling och hållbarhet för alla. Vi ser till att Life Is On.

Vi vill vara din digitala partner för ökad hållbarhet och effektivitet.

Vi driver digital transformation genom att integrera världsledande process- och energiteknik, uppkopplade produkter, styrning, programvara och tjänster på alla nivåer genom hela livscykeln för hem, byggnader, datacenter, infrastruktur och industrier.

Vi är ett globalt företag med stark lokal närvaro. Vi förespråkar öppna standarder och ekosystem tillsammans med partners som delar vår passion för ett meningsfullt syfte, inkludering och handlingskraft.

se.com/se/sv/

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad kring det senaste inom brand- och säkerhetscertifiering.