Nyheter

Nokas väljer SBSC för att certifiera larmcentraler enligt EN 50518

Nokas med larmcentraler i både Norge och Sverige har valt att certifiera två av sina larmcentraler hos SBSC enligt standarden EN 50518.  - För Nokas var det viktigt att hitta en partner som förstod branschen och vad vi ville uppnå utöver att vara certifierade, säger Reidar Skåli, regionchef för Nokas Systems/OMC. Den europeiska standarden EN 50518 behandlar övervaknings- och larmcentraler som tar emot och förmedlar inbrotts- och överfallslarm via bland annat traditionella larmsystem och CCTV-system. Nokas har nu certifierat sin larmcentral i Tønsberg, Norge och larmcentralen i Västberga, utanför Stockholm. Larmcentralen i Västberga blir därför den första larmcentralen någonsin i Sverige att certifieras enligt EN 50518.

– Vi upplever att SBSC har mycket god kännedom om branschen i stort, och även om vår organisation. Vi har haft en nära och konstruktiv dialog genom hela processen och upplever SBSC som ett konstruktivt och kompetent val, som hjälpt oss att ställa de rätta frågorna kring våra val. Vi ser fram emot ytterligare samarbete med SBSC, säger Reidar Skåli.

I Norge ersätts godkännande från FG av certifiering enligt EN 50518 från och med årsskiftet. För Nokas, vars målsättning är att vara ledande när det gäller teknik och trender, var steget relativt enkelt när de ändå var tvungna att flytta och anpassa sina lokaler i Stockholm.

– Genom att certifiera larmcentralen i Västberga enligt EN 50518 är den nu godkänd att användas som en sekundär larmcentral för den i Norge. Det kunde inte göras utan certifiering, säger Reidar Skåli.

För slutkunden innebär en certifierad larmcentral en garanti för att larmcentraler håller den kvalitet och säkerhet som krävs för att säkerställa att larm når fram till larmcentralen, dygnet runt och året runt.

– Vi är naturligtvis jätteglada att Nokas valde SBSC som certifieringsorgan. Det visar att vi har den kompetens som krävs för att hjälpa ledande aktörer som Nokas på marknaden, säger Mårten Wallén, vd för SBSC.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad kring det senaste inom brand- och säkerhetscertifiering.