Nyheter

SBSC:s första certifikat mot standarden EN 16864 utfärdade till iLOQ

När det innovativa finska låsföretaget iLOQ skulle certifiera mekatroniska hänglås mot standarden EN 16864 vände de sig till SBSC. I våras utfärdades certifikaten som också var de första i sitt slag att utfärdas av SBSC.

– Vi är mycket glada att iLOQ valt oss som certifieringsorgan. Deras produktportfölj ligger verkligen i framkant och det kommer bli spännande att följa iLOQs utveckling framåt. Det är alltid spännande med nytänkande företag som kommer med smarta produkter, säger Mårten Wallén, vd på SBSC.

iLOQ är ett finskt tillväxtföretag som omvandlar mekaniska låssystem till moderna digitala låssystem. Företaget erbjuder självladdande digitala låssystem och en tillträdeskontroll som revolutionerar låsbranschen. iLOQ-systemen baseras på tekniker som de själva har utvecklat och patenterat, och som möjliggör elektroniska lås utan batterier eller kablar.

Produkterna som nu är certifierade är H50S.4 och H50S.5. Det är hänglås som både strömförsörjs och låses upp med mobiltelefon via NFC tekniken, och användningsområdet är främst inom försörjningssektorn som t.ex. telekommunikation, eldistribution, vatten, datacenters, transport och fastighetsunderhåll.

– iLOQ som är marknadsledande på digitala låssystem har stort fokus på säkerhet och kvalitet, därför är det viktigt för oss att samarbeta med ett certifieringsorgan som har högt anseende på den svenska säkerhetsmarknaden. Produkterna som vi nu har certifierat är dessutom extremt tåliga mot smuts, fukt och kyla, och kan därför med fördel användas i utsatta miljöer. All försäljning sker genom vårt nät av återförsäljare, säger Christer Wiberg, iLOQs landschef i Sverige.

SBSC är Sveriges ledande certifieringsorgan inom brand- och säkerhetsområdet och erbjuder marknadens mest efterfrågade certifieringar på området. Utöver att utfärda certifikat och genomföra revisioner arbetar vi även aktivt för att certifiering ska användas som urvalsfaktor vid upphandling och för att skapa en förståelse för värdet av att välja produkter och tjänster av mycket hög kvalitet. Vi sprider kontinuerligt vår kunskap om nyttan med certifiering – till kravställare som försäkringsbolag och myndigheter, upphandlare som kommuner och landsting samt slutkunder på företags- och privatmarknaden.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad kring det senaste inom brand- och säkerhetscertifiering.