Tips och råd vid upphandling – för dig som är SBSC-certifierad

Del 1. Introduktion till förstudie

10:33

Om det här avsnittet

I den här filmen fördjupar vi oss i fördelarna med förstudie, hur den ska göras och vilken roll du som leverantör kan ta i en sådan.

Del 2. Hur ska en bra förstudie se ut?

07:00

Om det här avsnittet

En bra förstudie lägger grunden till en bra uppföljning. Har man koll på vad det är man vill uppnå så blir det enkelt att följa upp resultatet och se om leveransen håller vad den lovar. Filmen riktar sig till dig som är leverantör.

Del 3. Upphandling av säkerhet (1)

12:26

Om det här avsnittet

Dags att börja upphandla! Vad kan beställaren göra för att hitta rätt leverantör, vem är egentligen rätt leverantör och kan man ställa krav på certifiering? Filmen riktar sig både till leverantörer och upphandlare.

Del 4. Upphandling av säkerhet (2)

23:28

Om det här avsnittet

I den här filmen går Magnus bland annat närmare in på vilka fördelar du som SBSC-certifierad leverantör kan dra nytta av i själva utvärderingen. Filmen riktar sig både till leverantörer och upphandlare.

Del 5. Avtalsförvaltning

09:35

Om det här avsnittet

Hur skapar man ett bra avtal och hur ser man till att det hålls vid liv under hela samarbetet? Magnus berättar om vikten av eget initiativ och engagemang både från leverantörens och upphandlarens sida. Filmen riktar sig både till leverantörer och upphandlare.

Del 6. Framtidsspaning

10:11

Om det här avsnittet

Magnus blickar framåt och berättar om tre viktiga saker som är på gång. Filmen riktar sig både till leverantörer och upphandlare.

Tycker du att det är svårt att vinna offentliga upphandlingar? Kan certifieringen ibland upplevas som ett hinder eftersom ditt anbud blir ”dyrare” än icke-certifierade leverantörers? Vill du öka lönsamheten i er offentliga affär?

Då ska du titta på vår filmserie med upphandlingsexpert Magnus Josephson.

Innehåll

Film 1 – Introduktion till förstudie
I den här filmen fördjupar vi oss i fördelarna med förstudie, hur den ska göras och vilken roll du som leverantör kan ta i en sådan. Det går till exempel utmärkt att som leverantör själv kontakta kommuner och andra köpare och visa att ni finns. Bjud in dem till seminarier eller liknande. Framhäv att ni är bäst i klassen tack vare era SBSC- certifikat.

Film 2 – Hur ska en bra förstudie se ut?
En bra förstudie lägger grunden till en bra uppföljning. Har man koll på vad det är man vill uppnå så blir det enkelt att följa upp resultatet.

Film 3 – Upphandling av säkerhet (del 1)
Får man ställa krav på certifiering vid en upphandling? Det snabba svaret är, ja – det får man, vilket tydligt framgår i LOU.

Film 4 – Upphandling av säkerhet (del 2)
I den här filmen går Magnus bland annat närmare in på vikten av ett långsiktigt och välfungerande samarbete mellan beställare och leverantör.

Film 5 – Avtalsförvaltning
Hur skapar man ett bra avtal och hur ser man till att det hålls vid liv under hela samarbetet? Magnus berättar om vikten av eget initiativ och engagemang både från leverantörens och upphandlarens sida.

Film 6 – Framtidsspaning
Magnus blickar framåt och berättar om tre viktiga saker som är på gång.

Tips och råd vid upphandling – för dig som är SBSC-certifierad

Filmer

6 Videor | Totalt: 1:12:33

Del 1. Introduktion till förstudie
10:33 (spelar...)
Del 2. Hur ska en bra förstudie se ut?
07:00 (spelar...)
Del 3. Upphandling av säkerhet (1)
12:26 (spelar...)
Del 4. Upphandling av säkerhet (2)
23:28 (spelar...)
Del 5. Avtalsförvaltning
09:35 (spelar...)
Del 6. Framtidsspaning
10:11 (spelar...)

Föreläsare

Magnus Josephson

Upphandlingskonsult

Magnus Josephson är en av Sveriges mest efterfrågade konsulter och föredragshållare inom offentlig upphandling och affärer med offentlig sektor. Han är jurist och affärsrådgivare till över 400 företag och offentliga verksamheter som berörs av LOU sedan 25 år.

Kontaktperson

Contact image

Mårten Wallén

Verkställande Direktör

Bli kontaktad

Vill du att vi kontaktar dig? Fyll i dina uppgifter, vi återkommer så snart vi kan.

  • Hidden
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
SBSC:s magasin Certifierad

Magasinet Certifierad

Läs magasinet Certifierad där vi presenterar våra certifieringar inom brand och säkerhet, hur certifiering kan användas vid upphandling och hur certifierade brand- och säkerhetslösningar bidrar till att skapa en tryggare värld.

Läs magasinet Certifierad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad kring det senaste inom brand- och säkerhetscertifiering.