Upphandla kvalitet – tips och råd för dig inom offentlig sektor

Del 1. Förstudie inför en upphandling

07:00

Om det här avsnittet

I den här filmen vänder sig Magnus till dig som jobbar med upphandlingar. Han går igenom vikten av att göra en förstudie och tar även upp några viktiga frågor att fundera på inför er investering.

Del 2. Upphandling av säkerhet (1)

12:26

Om det här avsnittet

Får man ställa krav på certifiering vid en upphandling? Det snabba svaret är, ja – det får man, vilket tydligt framgår i LOU. I den här delen går Magnus igenom hur man ställer krav på certifikat vid en upphandling. Filmen riktar sig både till leverantörer och upphandlare.

Del 3. Upphandling av säkerhet (2)

23:28

Om det här avsnittet

I den här filmen går Magnus närmare in på vilka fördelar man kan ge en certifierad leverantör i själva utvärderingen. Och varför det är rimligt att ställa krav på certifiering när man upphandlar brand- och säkerhetslösningar. Filmen riktar sig både till leverantörer och upphandlare.

Del 4. Avtalsförvaltning

09:35

Om det här avsnittet

Hur skapar man ett bra avtal och hur ser man till att det hålls vid liv under hela samarbetet? Magnus berättar om vikten av eget initiativ och engagemang både från leverantörens och upphandlarens sida. Filmen riktar sig både till leverantörer och upphandlare.

Del 5. Framtidsspaning

10:11

Om det här avsnittet

Magnus blickar framåt och berättar om tre viktiga saker som är på gång. Filmen riktar sig både till leverantörer och upphandlare.

Den här filmserien riktar sig till dig som arbetar på en offentlig verksamhet och ska upphandla säkerhet i fastigheter. I filmerna pratar Magnus bland annat om viktiga frågeställningar att ta med vid en upphandling och varför det är bra att ställa krav på certifiering i en upphandling av brand- och säkerhetstjänster.

Innehåll

Film 1 – Hur ska en bra förstudie se ut?
En bra förstudie lägger grunden till en bra uppföljning. Har man koll på vad det är man vill uppnå så blir det enkelt att följa upp resultatet och se om leveransen håller vad den lovar. I den här filmen går Magnus igenom vikten av att göra en förstudie och tar även upp några viktiga frågor ni bör fundera på inför er investering.

Film 2 – Upphandling av säkerhet (del 1)
Får man ställa krav på certifiering vid en upphandling? Det snabba svaret är, ja – det får man, vilket tydligt framgår i LOU. I den här delen går Magnus igenom hur man ställer krav på certifikat vid en upphandling.

Film 3 – Upphandling av säkerhet (del 2)
I den här filmen går Magnus närmare in på vilka fördelar man kan ge en certifierad leverantör i själva utvärderingen. Och varför det är rimligt att ställa krav på certifiering när man upphandlar brand- och säkerhetslösningar.

Film 4 – Avtalsförvaltning
Hur skapar man ett bra avtal och hur ser man till att det hålls vid liv under hela samarbetet? Magnus berättar om vikten av eget initiativ och engagemang både från leverantörens och upphandlarens sida.

Film 5 – Framtidsspaning
Magnus blickar framåt och berättar om tre viktiga saker som är på gång.

 

Upphandla kvalitet – tips och råd för dig inom offentlig sektor

Filmer

5 Videor | Totalt: 1:02:00

Del 1. Förstudie inför en upphandling
07:00 (spelar...)
Del 2. Upphandling av säkerhet (1)
12:26 (spelar...)
Del 3. Upphandling av säkerhet (2)
23:28 (spelar...)
Del 4. Avtalsförvaltning
09:35 (spelar...)
Del 5. Framtidsspaning
10:11 (spelar...)

Föreläsare

Magnus Josephson

Upphandlingskonsult

Magnus Josephson är en av Sveriges mest efterfrågade konsulter och föredragshållare inom offentlig upphandling och affärer med offentlig sektor. Han är jurist och affärsrådgivare till över 400 företag och offentliga verksamheter som berörs av LOU sedan 25 år.

Kontakt

För mer information kontakta oss på [email protected].

Bli kontaktad

Vill du att vi kontaktar dig? Fyll i dina uppgifter, vi återkommer så snart vi kan.

  • Hidden
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
SBSC:s magasin Certifierad

Magasinet Certifierad

Läs magasinet Certifierad där vi presenterar våra certifieringar inom brand och säkerhet, hur certifiering kan användas vid upphandling och hur certifierade brand- och säkerhetslösningar bidrar till att skapa en tryggare värld.

Läs magasinet Certifierad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad kring det senaste inom brand- och säkerhetscertifiering.