Nyheter

Vi välkomnar Björn Bovin till SBSC

Vi är glada att välkomna Björn - en ölbryggande, friluftsintresserad hobbysnickare - till SBSC!

Berätta vad du gjorde du innan du kom till SBSC.

– Innan jag kom hit jobbade jag på Dellner Dampers som SQA. Dellner Dampers tillverkar stötdämpare till främst spårbundna fordon men även broar och byggnader.  

Arbetet där innebar dels att supportera R&D och inköpsavdelningen med att kravställa rätt kvalitet på inköpt material, dels att säkerställa att leverantören förstod vad som förväntade sig av dem i form av produktkvalitet och dokumentation. Om det blev fel, påpeka detta för leverantören men även stötta leverantören i att kunna göra rätt. 

Rollen innebar även att genomföra revisioner av nya och befintliga leverantörer.

Vad kommer du jobba med på SBSC?

– Här kommer min primära roll att vara certifieringsingenjör för lås och beslag samt fordonsskydd. Vilket innebär att säkerställa att dokumentation som kunden skickar in i sitt certifieringsärende uppfyller de krav som standarden och/eller normen ställer på produkten.

Ett led i produktcertifieringen är att genomföra tillverkningskontroller. Detta görs för att säkerställ att produkten tillverkas på likadant sätt som när produkten certifierades, samt att säkerställa att produkten fortsatt håller den kvalité som produktcertifieringen innebär. 

Vad gör du på fritiden?

– Eftersom SBSC håller till på Söder i Stockholm så är det väl nästan obligatoriskt att man skall vara ölbryggare. Det är en hobby jag hållit på med i 10+ år. 

Jag gillar även att göra enklare snickeriarbeten. Som en utveckling av detta skaffade jag en CNC maskin för några månader sedan. 

Jag har även ett friluftsintresse och tycker det är rofyllt att var ute i naturen. Oftast blir det dagsturer, men försöker att komma iväg på någon längre vandring varje år. 

Varmt välkommen!

Kontaktuppgifter:

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad kring det senaste inom brand- och säkerhetscertifiering.