Nyheter

SmartDNA först ut att certifiera MärkDNA-produkt enligt SSF 1098

Den nya normen för MärkDNA, SSF 1098 specificerar krav på såväl produkten som leverantören och är framtagen i ett samarbete mellan Polismyndigheten, Larmtjänst, leverantörer och Stöldskyddsföreningen.

– För privatpersoner och andra kunder som vill stöldskyddsmärka sina ägodelar finns nu för första gången i Sverige en gemensam norm som säkerställer en lägstanivå på MärkDNA-produkter och vi erbjuder certifiering enligt den normen från och med den 1 januari, säger Mårten Wallén, VD för SBSC.

Märkningen ska förebygga stölder och underlätta identifiering av stulna objekt.För polisen är det av yttersta vikt att kunna referera till en norm som ger förutsättningar att ”Detektera –Säkra –Identifiera” varför de laboratorier som analyserar MärkDNA-produkten och identifierar den unika koden ska vara kvalitetsgodkända av Polismyndigheten, Nationellt Forensiskt Centrum (NFC).

– Vi på SmartDNA ser det som en självklarhet att certifiera oss enligt SSF 1098. Dels för att det är en kvalitetsstämpel i Sverige, men också för att kunden ska känna trygghet i att de valt en kvalitetssäkrad produkt. SmartDNA ställer höga krav på oss och vår produkt, därför är det extra viktigt att vår produkt är testad och certifierad enligt de krav som finns, säger Gustaf Juhlin, CEO för SmartDNA.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad kring det senaste inom brand- och säkerhetscertifiering.

This site is registered on wpml.org as a development site.