Nyheter

SBSC utfärdar världens första certifikat för hjullås enligt SSF 049

Stölder av hjul från fordon utgör en stor kostnad för försäkringsbolagen och därmed också för försäkringstagarna. SBSC har nu utfärdat världens första certifikat för hjullås i klass 3, enligt normen SSF 049.

Fälgar och däck har ett stort ekonomiskt värde för tjuven på andrahandsmarknaden och det finns ett flertal olika produkter för att försvåra denna typ av brottslighet, men Rimgard är i dagsläget det enda klass 3 certifierade hjullåset i världen.

-Det känns mycket bra att Rimgard valt oss som certifieringsorgan. Hjullåset som de nu certifierat är mycket innovativt och vi är glada att de gett SBSC förtroende att sköta certifieringsprocessen. Vi är många som är trötta på stölder av däck och fälgar och med den här certifierade produkten blir det avsevärt mycket mer besvärligt för tjuvarna, säger Mårten Wallén, vd på Svensk Brand- och Säkerhetscertifiering.

Rimgard är ett svenskt företag som designar och tillverkar fälglås. Idén till det smarta hjullåset uppstod då grundaren, Lars Ivarsson, själv blev bestulen på fälgarna till sin Porsche. Det blev startskottet för ett karriärbyte och bildandet av Rimgard.

– Produkten som nu är certifierad är världens första hjullås som är certifierat i enlighet med klass 3 i normen SSF 049. Låset har genomgått och klarat ett antal krävande tester, både av Rimgard själva och av tredje part och uppnått högsta säkerhetsklass. Låscylindern från Assa Abloy är en högsäkerhetscylinder med extrem motståndskraft mot manipulation och dyrkning, berättar Martin Ljungqvist, vd på Rimgard.

– Vi är väldigt stolta över certifieringen eftersom det är ett officiellt erkännande av Rimgard som den absolut säkraste produkten på marknaden, säger Martin Ljungqvist.

Certifiering av hjullås enligt SSF 049 syftar till att säkerställa att produkten uppfyller gällande krav. Flera försäkringsbolag premierar användandet av hjullås.

– Vi valde SBSC som certifieringsorgan eftersom de är ledande på certifieringsmarknaden och har ett starkt varumärke med hög grad av igenkänning både bland privatpersoner och försäkringsbolag, avslutar Martin Ljungqvist.

 

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad kring det senaste inom brand- och säkerhetscertifiering.