Nyheter

SBSC erbjuder examinationstillfällen i hela landet

SBSC och utbildningsföretaget Lexicon har tecknat ett samarbetsavtal som innebär att SBSC kommer erbjuda examinationer i samband med personcertifiering på ett femtontal orter runt om i landet. Utöver Stockholm, Göteborg och Malmö kommer examinationer även erbjudas i Luleå, Umeå, Östersund, Sundsvall, Gävle, Borlänge, Örebro, Linköping, Jönköping, Skövde och Växjö.

– Det känns fantastiskt att kunna erbjuda våra kunder examinationer på, eller i närheten av hemorten. Målsättningen är att ingen kund ska behöva lägga mycket tid och resurser på att ta sig till en examinationsplats långt ifrån arbetsplatsen eller hemmet. För våra kunder innebär det förhoppningsvis att de kan spara både tid och pengar, säger Mårten Wallén, VD för SBSC.

Lexicon erbjuder datasalar över hela landet, testvakter och teknik. Systemet för examination kommer att vara samma som SBSC idag använder vid examinationer, men Lexicon kommer att ansvara för genomförandet av examinationerna i sina lokaler.

– Vi kommer att utbilda och kvalificera provvakter på alla dessa orter för att sedan erbjuda examinationer där. Hur ofta och på vilka orter bestäms av mängden bokningar. Senast i slutet av nästa år ska alla orterna och personal vara kvalificerade, berättar Mattias Nettarp, teamledare för Personcertifiering vid SBSC.

Lexicon är Sveriges största kompetensutvecklare för företag och erbjuder även en rad olika tjänster inom tester. Allt ifrån självtester för att ta reda på sin egen kompetensnivå till säkra tentamenlösningar där organisationer kan kvalificera medarbetare, t.ex. high stake-tester inom flera områden, bland annat för blivande AT-läkare.

Svensk Brand- och Säkerhetscertifiering (SBSC) är Sveriges ledande certifieringsföretag inom brand- och säkerhetsområdet, med ackrediteringar av Swedac inom såväl företags-, person-, produkt- som systemcertifiering. SBSC ägs av Brandskyddsföreningen tillsammans med Stöldskyddsföreningen. Genom att erbjuda marknadens mest efterfrågade certifieringar inom brand- och säkerhetsområdet deltar vi i utvecklingen av brand- och säkerhetslösningar. Lösningar som räddar liv och egendom.

Kontaktinformation

Mattias Nettarp, Teamledare – Personcertifiering
Tel: 08 409 536 02
mattias.nettarp@sbsc.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad kring det senaste inom brand- och säkerhetscertifiering.