Nyheter

På väg mot ISO 26000 ackreditering

”ISO 26000 - Organisationers samhällsansvar” bygger på idén att alla typer av organisationer har ett ansvar gentemot samhället och miljön. Just nu är vi inne i processen att bli ackrediterade för ISO 26000 och söker ett företag som vill få sin egendeklaration verifierad – är det ni?

ISO 26000 är en internationell standard som ger stöd och vägledning till organisationer – oavsett storlek, verksamhet och plats – att översätta principer för samhällsansvar till praktiska åtgärder.

Eftersom det är en vägledande standard, som inte innehåller några krav, är det inte möjligt att certifiera sig mot ISO 26000. Däremot kommer den med en tillhörande egendeklaration.

I egendeklarationen beskriver ni hur ni arbetar för att lyckas med att maximera ert bidrag till hållbar utveckling. SBSC kan därefter verifiera att ert arbete ligger i linje med standarden. Verifiering påminner om en traditionell revision.

Vi behöver er hjälp!

Just nu är vi inne i processen att bli ackrediterade för ISO 26000 och söker ett företag som vill få sin egendeklaration verifierad – är det ni?

Hur går det till?

Egendeklarationen består av 50 frågor som ska besvaras. Till detta kommer ledningens uttalande av organisationens samhällsansvar och bidrag till hållbar utveckling som en sammanfattning på högst en sida. Uttalandet beskriver på ett övergripande sätt hur ni har maximerat ert bidrag till hållbar utveckling i enlighet med SS-EN ISO 26000:2021 och de globala målen för hållbar utveckling.

Både standarden SS-EN ISO 26000:2021 och egendeklaration SIS/TS 2:2021 hittar ni hos SIS.

När vi verifierar er egendeklaration gör vi det enligt kraven i Program för verifiering av egendeklaration – SIS/TS 3:2021.

Kontakta oss för mer information

Är ni intresserade av få er egendeklaration för ISO 26000 verifierad är ni varmt välkomna att kontakta oss på [email protected] så gör vi denna första resa tillsammans.

Läs mer om ”ISO 26000 – Organisationers samhällsansvar”

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad kring det senaste inom brand- och säkerhetscertifiering.