Nyheter

Ordning och reda i små och medelstora företag

FR2000 är ett ledningssystem som är särskilt anpassat till små och medelstora företag. Att implementera ett ledningssystem låter kanske som en tidsödande och krånglig process men vi vågar påstå att man har mycket att vinna.

Fördelen med ett ledningssystem är helt enkelt att det skapar ordning och reda i verksamheten. Det i sin tur leder till bra rutiner och att arbetet kan utföras rätt och riktigt. I förlängningen ger det nöjdare kunder och bättre affärer.

FR2000 är framtagen för att passa mindre företag som inte är i behov av en ISO-certifiering men där man förstått potentialen som ett ledningssystem för med sig.

Ledningssystemet omfattar kvalitet, miljö och arbetsmiljö och är uppbyggd så att det speglar en beställnings väg genom organisationen – från offert till avslutad affär. Utöver kraven för kvalitet, miljö och arbetsmiljö innehåller FR2000 även krav inom områdena brandskydd, kompetens och säkerhet.

Vilka är i behov av FR2000

Mindre företag som har kunder vilka ställer krav på kvalitets- och/eller miljöledningssystem kan med fördel välja FR2000 eftersom det motsvarar de krav som finns i ISO 9001 och ISO 14001. Men även företag som vill arbeta strukturerat med kvalitet, miljö och arbetsmiljö, utan kundkrav, kan dra nytta av att implementera FR2000 i sin organisation.

Eftersom alla svenska företag har krav att uppfylla AFS 2001:1 och 2015:4 är FR2000 även ett bra sätt att säkerställa att man systematiskt arbetar med arbetsmiljö.

Hur går det till?

Ni börjar med att implementera ledningssystemet, antingen på egen hand eller med hjälp av en konsult.

När ni har implementerat ledningssystemet i er organisation kontaktar ni oss för en certifieringsrevision. Om våra revisorer upptäcker avvikelser får ni möjlighet att rätta till dessa innan ett certifikat utfärdas. Därefter genomförs en årlig revision förutsatt att ni väljer att upprätthålla certifikatet.

Här kan du ladda ner kravstandarden i sin helhet, kostnadsfritt.

Läs mer och ansök om certifiering >>

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad kring det senaste inom brand- och säkerhetscertifiering.