Nyheter

Ny produktnorm – SSF 3523 Digital Låsenhet

Nu erbjuder SBSC certifiering av produkter mot den nya normen SSF 3523 Digital Låsenhet. Den nya normen ställer krav på digitala lås enligt samma principer som normen SSF 3522 Godkänd Låsenhet, men med skillnaden att den även beskriver uppkopplade produkter.

SSF 3523 har tagits fram för att hjälpa tillverkare, installatörer, kunder och kravställare.

Klassningen av produkter enligt SSF 3523 bygger på egenskaper enligt respektive produkts Europastandard, men har även kompletterats med krav och provning av inbrottsskyddande egenskaper, dyrkning samt manipulation, vilka idag saknas i Europastandarderna.

Den nya normen är framtagen som ett komplement till komponentstandarder för mekaniska och elektromekaniska lås för att beskriva egenskaper för hela digitala låssystemet.

Varför är det viktigt att man certifierar sina produkter mot den nya normen?

I Sverige har vi en tradition av kunniga låssmeder, installatörer och kravställare som har en förståelse för och vana av att jobba med certifierade produkter inom inbrottssäkerhet. För dem är det viktigt att låsprodukter kan provas och certifieras för att vara anpassade till marknaden och dess behov. En certifierad digital låsenhet visar att produkten uppfyller ställda krav för vår trygghet och säkerhet.

Varför ska man välja SBSC som certifieringsorgan?

SBSC är Skandinaviens ledande certifieringsorgan för certifiering av säkerhetsprodukter. Ett certifikat från SBSC innebär förtroende för att produkten uppfyller ställda krav.

 

Ansök om certifiering

Läs mer och beställ normen hos SSF

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad kring det senaste inom brand- och säkerhetscertifiering.