Nyheter

Ny filmserie om upphandling av brand- och säkerhetslösningar

SBSC har i samarbete med Magnus Josephson, mångårig expert inom upphandling, tagit fram informationsfilmer som ska förenkla upphandlingsförfarandet av brand- och säkerhetslösningar för både upphandlare och SBSC-certifierade leverantörer.

Filmerna är uppdelade i två serier. Den första vänder sig till SBSC-certifierade leverantörer som vill vinna fler upphandlingar. Den andra serien riktar sig till upphandlare inom offentlig sektor och som vill ha mer stöd i att upphandla certifierade brand- eller säkerhetslösningar.

– Syftet med filmerna är att ge råd och tips kopplat till upphandlingar av brand- och säkerhetslösningar. Genom att informera om hur en SBSC-certifiering kan användas som verktyg i upphandlingar inom brand- och säkerhetsområdet hoppas vi att både våra certifierade leverantörer och upphandlare kan hitta saker som bidrar till bättre upphandlingar, fortsätter Mattias Nettarp.

Magnus Josephson är en av Sveriges mest efterfrågade konsulter och föredragshållare inom offentlig upphandling och affärer med offentlig sektor. Han är jurist och affärsrådgivare till över 500 företag och offentliga verksamheter som berörs av LOU. I filmserien berättar Magnus Josephson bland annat om hur man som leverantör ska förbereda sig och varför beställare och upphandlare inom offentlig sektor bör ställa krav på certifiering.

– Det vanligaste felet leverantörer gör är att, utan tillräckliga förberedelser, ta för givet att vinna upphandlingar som görs av en befintlig kund. Ett annat misstag är att lägga anbud i affärer där man inte har någon relation till kunden, i för stora eller slumpvis valda affärer. Det där tar tid att lära sig och är något som vi bland annat tar upp i filmerna, säger Magnus Josephson.

Inom offentlig sektor har man ibland svårt att samla den kompetens som krävs inom säkerhetsrelaterade upphandlingar.

– Upphandlingsarbetet ska fördelas mellan verksamhetschefen, säkerhetsexperter och LOU-kunniga. Tre till fyra personer i en upphandlingsgrupp är lagom. Alldeles för ofta läggs i princip hela ansvaret på upphandlarna men det är ett lagarbete att upphandla, anser Magnus Josephson.

Filmerna, checklistor, mm hittar du här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad kring det senaste inom brand- och säkerhetscertifiering.

This site is registered on wpml.org as a development site.