Guider

Upphandling av certifierade brand- och säkerhetslösningar

Att välja rätt produkt eller leverantör är inte bara en ekonomisk fråga. Korrekt utförda brand- och säkerhetslösningar bidrar till att rädda liv, varför certifiering bör vara ett krav på er upphandlingslista.

Varför välja certifiering vid upphandling

När ni ställer krav på certifiering vid upphandlingar eller inköp av brand- och säkerhetslösningar kan ni vara säkra på vad ni får. Inte bara säkrar ni kvaliteten på det ni köper, ni ger även er själva en större trygghet.

Att välja en certifierad leverantör innebär:

  • Att leverantören följer de lagar, förordningar och bestämmelser som gäller för verksamheten samt har en ansvarsförsäkring och ingen restförd moms eller skatteskuld.
  • Att företaget ni har upphandlat har en garanterad och regelbunden kontroll av personal, tjänster och ledningssystem, utförd av ett oberoende certifieringsorgan.
  • Att företaget har den kvalitet som krävs av organisation, personal och verksamhet och att kvalitetskraven uppfylls kontinuerligt.
  • Att leverantören har ett dokumenterat kvalitetssystem, kompetent och erfaren personal, tillgång till relevant information, instruktioner och material.

Dessutom sparar ni tid eftersom leverantörsbedömningarna blir enklare och snabbare då de utgår från krav i erkända normer och standarder. En certifierad leverantör har redan genom en oberoende certifiering visat att kraven är uppfyllda. En leverantör som inte är certifierad behöver i stället visa att den uppfyller motsvarande krav. Något som kräver mycket tid, både av leverantören och för upphandlaren i samband med leverantörsbedömningen.

Har ni frågor om upphandling eller inköp av brand- eller säkerhetslösningar?
Kontakta oss för en kostnadsfri rådgivning. Se kontaktuppgifter nedan.

Kontakt

Contact image

Mårten Wallén

Verkställande Direktör

Bli kontaktad

Vill du att vi kontaktar dig? Fyll i dina uppgifter, vi återkommer så snart vi kan.

  • Hidden
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad kring det senaste inom brand- och säkerhetscertifiering.