Nyheter

Flexiblare certifiering för Behörig ingenjör vattensprinkler

Nu kan man certifiera sig som Behörig ingenjör vattensprinkler i flera klasser. Brandskyddsföreningens uppdaterade norm för behörig ingenjör vattensprinkler BIV, SBF 1018:5 innebär att man nu kan skräddarsy sin certifiering hos SBSC efter de klasser man uppfyller och arbetar efter.

Den stora skillnaden i den nya normen är att det finns tre tilläggsklasser och kombinationer av dessa som man kan välja till vid ansökan eller senare under giltighetstiden för certifikatet.

– Det innebär att man nu kan skräddarsy sin certifiering efter de klasser man uppfyller och arbetar efter, säger Kenneth Hedman, områdesansvarig på SBSC.

SBF 1018:5 anger krav för personer som i sin verksamhet arbetar med olika typer av vattenbaserade släcksystem. Normen anger minimikraven på kompetens för att certifiera sig som behörig ingenjör vattensprinkler BIV. Man har dessutom möjlighet att utöka certifikatet med en eller flera tilläggsklasser; klass B för boendesprinkler, klass D för vattendimma och klass T för trycksatta stigarledningar. BIV som uppfyller en eller flera tilläggsklasser benämns med klassbenämningarna BIV-B, BIV-DT, BIV-BDT etc. SBF 1018:5 klass BIV-B motsvarar den tidigare utgåvan SBF 1018:4.

– Vi är väldigt glada för att nu kunna erbjuda certifiering inom ett brett område som är flexibelt och kan anpassas efter de behöriga ingenjörernas kunskap och önskemål, säger Kenneth Hedman.

För att underlätta certifieringsprocessen erbjuder SBSC dessutom examinationer på flera orter. Förutom Stockholm kan man nu examinera sig i Malmö, Göteborg, Sundsvall, Jönköping, Gävle, Växjö och Umeå och ännu fler orter är på gång under hösten.

Läs mer om hur du certifierar dig som Behörig ingenjör vattensprinkler här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad kring det senaste inom brand- och säkerhetscertifiering.

This site is registered on wpml.org as a development site.